Bábovka s vaječným koňakem

Vaječný koňak dodá jemný zajímavý „šmrnc“…

Ingredience
  • 240 g polohrubé mouky
  • 4 vejce
  • 160 g cukru
  • 200 ml vaječného koňaku
  • 200 ml oleje
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 kypřicí prášek
  • tuk a polohrubá mouka (nebo strouhaný kokos) do formy
  • cukr moučka na poprášení

Postup:

  1. Nejdřív pečlivě vymažeme a vysypeme formu.
  2. Elektrickými metličkami ušleháme vejce s oběma cukry.
  3. Do vaječné pěny přidáme koňak, olej a pak postupně přidáváme mouku s prosátým kypřicím práškem.
  4. Do připravené formy vlijeme těsto a dáme do středně předehřáté trouby (175-180 stupňů). Pečeme 40-45 minut, uděláme test špejlí, pokud ji vytáhneme suchou, je dopečeno.
  5. Chvilku necháme ve formě, pak opatrně vyklopíme a po úplném vychladnutí pocukrujeme.

Mohlo by vás zajímat