Bábovka s vaječným koňakem
Vaječný koňak dodá jemný zajímavý „šmrnc“…
Ingredience
- 240 g polohrubé mouky
- 4 vejce
- 160 g cukru
- 200 ml vaječného koňaku
- 200 ml oleje
- 1 vanilkový cukr
- 1 kypřicí prášek
- tuk a polohrubá mouka (nebo strouhaný kokos) do formy
- cukr moučka na poprášení
Postup:
- Nejdřív pečlivě vymažeme a vysypeme formu.
- Elektrickými metličkami ušleháme vejce s oběma cukry.
- Do vaječné pěny přidáme koňak, olej a pak postupně přidáváme mouku s prosátým kypřicím práškem.
- Do připravené formy vlijeme těsto a dáme do středně předehřáté trouby (175-180 stupňů). Pečeme 40-45 minut, uděláme test špejlí, pokud ji vytáhneme suchou, je dopečeno.
- Chvilku necháme ve formě, pak opatrně vyklopíme a po úplném vychladnutí pocukrujeme.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.