Mrkvová bábovka

Laskomina pro „mrkvojedy“ i pro ty ostatní.

Ingredience
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 3 vejce velikosti M
  • 70 g rozmixovaných jemných ovesných vloček
  • 1 vanička tvarohu
  • 200 g jemně nastrouhané mrkve
  • 100 g cukru (i méně)
  • 1 kypřicí prášek
  • 4-5 lžic oleje
  • mletá skořice
  • tuk a mouka do formy

Postup:

  1. Vejce s cukrem ušleháme a promícháme s tvarohem, mrkví a olejem.
  2. V míse smícháme mouku, vločky, kypřicí prášek, skořici a sypkou směs vmícháme do připravené vaječné směsi.
  3. Těstem naplníme předem vymazanou a vysypanou formu a dáme do vyhřáté trouby péct. Teplota by měla být 185-190 stupňů, je vyšší vrstva těsta. Po asi 45 minutách uděláme test špejlí, je-li už těsto propečené.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.