Mrkvová bábovka
Laskomina pro „mrkvojedy“ i pro ty ostatní.
Ingredience
- 200 g polohrubé mouky
- 1 lžíce hladké mouky
- 3 vejce velikosti M
- 70 g rozmixovaných jemných ovesných vloček
- 1 vanička tvarohu
- 200 g jemně nastrouhané mrkve
- 100 g cukru (i méně)
- 1 kypřicí prášek
- 4-5 lžic oleje
- mletá skořice
- tuk a mouka do formy
Postup:
- Vejce s cukrem ušleháme a promícháme s tvarohem, mrkví a olejem.
- V míse smícháme mouku, vločky, kypřicí prášek, skořici a sypkou směs vmícháme do připravené vaječné směsi.
- Těstem naplníme předem vymazanou a vysypanou formu a dáme do vyhřáté trouby péct. Teplota by měla být 185-190 stupňů, je vyšší vrstva těsta. Po asi 45 minutách uděláme test špejlí, je-li už těsto propečené.
Související
-
Bábovka Masarykova
Takovou bábovku prý opravdu maminka našeho prvního prezidenta, paní Terezie, pekla – tak ji vyzkoušejte třeba k zítřejšímu státnímu svátku.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka