Bábovka Masarykova
Takovou bábovku prý opravdu maminka našeho prvního prezidenta, paní Terezie, pekla – tak ji vyzkoušejte třeba k zítřejšímu státnímu svátku.
Ingredience
- 2 vejce
- 2 čtvrtlitrové hrnky polohrubé mouky
- 1 kypřicí prášek
- 1 hrnek mléka
- 1 hrnek mletého máku
- 1 hrnek cukru (pokud požijete mletý mák s cukrem ze sáčku, uberte cukru)
- půl hrnku oleje nebo rozpuštěného másla
- 1 vanilkový cukr
- půl lžičky mleté skořice
- špetka soli
- 50 g hořké čokolády
- cukr moučka na posypání
- tuk a mouka do formy
Postup:
- Vymažeme a vysypeme formu a zapneme troubu.
- Vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem.
- Do vaječné pěny přidáme postupně olej, stále šleháme a pak postupně přilijeme mléko.
- Nakonec postupně zašleháváme mouku s prosátým kypřicím práškem, špetkou soli a skořicí a úplně nakonec zapracujeme mletý mák a strouhanou čokoládu.
- Hotové těsto vlijeme do připravené formy a ve středně předehřáté troubě upečeme. Špejlí otestujeme, je-li bábovka propečená. Zchladlou pocukrujeme.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka