Batátovo-bramborové pyré s klobáskami

Zkuste místo bramborové kaše tohle pyré…

Ingredience
  • stejný poměr batátů a brambor
  • sůl
  • mléko
  • máslo
  • klobásky
  • tuk na pánev
  • na doplňující salát: rukola, kysaná smetana, sůl, česnek

Postup:

  1. V osolené vodě uvaříme oloupané a nakrájené batáty a brambory.
  2. Mezitím připravíme dresink na salát z kysané smetany, kterou podle chuti osolíme a vmícháme do ní utřený česnek. Rukolu opláchneme, necháme dobře okapat a pak do ní vmícháme dresink.
  3. Do měkka uvařené brambory a batáty rozmačkáme, přidáme kousek másla, trochu mléka a rozšleháme.
  4. Na pánvi na tuku opečeme klobásky a podáváme. Pyré můžeme omastit tukem z opékání klobásek.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.