Batátovo-bramborové pyré s klobáskami
Zkuste místo bramborové kaše tohle pyré…
Ingredience
- stejný poměr batátů a brambor
- sůl
- mléko
- máslo
- klobásky
- tuk na pánev
- na doplňující salát: rukola, kysaná smetana, sůl, česnek
Postup:
- V osolené vodě uvaříme oloupané a nakrájené batáty a brambory.
- Mezitím připravíme dresink na salát z kysané smetany, kterou podle chuti osolíme a vmícháme do ní utřený česnek. Rukolu opláchneme, necháme dobře okapat a pak do ní vmícháme dresink.
- Do měkka uvařené brambory a batáty rozmačkáme, přidáme kousek másla, trochu mléka a rozšleháme.
- Na pánvi na tuku opečeme klobásky a podáváme. Pyré můžeme omastit tukem z opékání klobásek.
Související
-
Zařaďte do svého jídelníčku batáty. Jsou zdravé a nemusí se loupat
Zkuste někdy vyměnit klasické brambory za batáty. Mají totiž trochu nasládlou chuť, kterou ozvláštní váš jídelníček. Navíc jsou plné vitamínů i minerálů.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.