Paprikové brambory a batáty
Poslouží jako samostatné jídlo nebo příloha k masu či zelenině.
Ingredience
- stejný poměr brambor a batátů
- olej
- sůl
- kmín
- mletá paprika – kdo rád ostřejší, přidá i špetku pálivé papriky
- čerstvý sýr nebo niva nebo balkánský sýr
Postup:
- Brambory i batáty oloupeme a nakrájíme na plátky, lehce je osušíme a pak vložíme do rozpáleného oleje a opečeme.
- Podle chuti osolíme, okořeníme, malinko podlijeme a pod pokličkou udusíme.
- Na talíři ozdobíme sýrem podle chuti.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka