Šťouchané brambory

Můžete si je dopřát nejen jako přílohu, ale i jako samostatné jídlo. 

Ingredience
  • dobré brambory, ideálně varný typ B
  • anglická slanina
  • jarní cibulka
  • sůl

Postup:

  1. Oloupané brambory nakrájíme na stejně velké kousky a v osolené vodě uvaříme.
  2. Anglickou slaninu nakrájíme na kousky a opečeme.
  3. Nakrájíme cibulkovou nať.
  4. Uvařené brambory slijeme, nahrubo rozšťoucháme, vmícháme slaninu a cibulkovou nať.
  5. Podáváme jako přílohu nebo jako samostatné jídlo a pak ještě doplníme libovolným salátem. Dobře chutná s klasickým okurkovým.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.

Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu

Nebojte se klasiky!

Nebojte se klasiky!

Koupit

Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?