Šťouchané brambory
Můžete si je dopřát nejen jako přílohu, ale i jako samostatné jídlo.
Ingredience
- dobré brambory, ideálně varný typ B
- anglická slanina
- jarní cibulka
- sůl
Postup:
- Oloupané brambory nakrájíme na stejně velké kousky a v osolené vodě uvaříme.
- Anglickou slaninu nakrájíme na kousky a opečeme.
- Nakrájíme cibulkovou nať.
- Uvařené brambory slijeme, nahrubo rozšťoucháme, vmícháme slaninu a cibulkovou nať.
- Podáváme jako přílohu nebo jako samostatné jídlo a pak ještě doplníme libovolným salátem. Dobře chutná s klasickým okurkovým.
Související
-
Chcete prospět svému zdraví? Konzumujte brambory vařené ve slupce a vytažené z lednice
Víte, jak správně zacházet s brambory před jejich konzumací? Měli byste je uvařit ve slupce a nechat zchladnout do druhého dne. Vysvětlíme vám proč.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.
Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu


Nebojte se klasiky!
Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?