Šťouchané brambory
Můžete si je dopřát nejen jako přílohu, ale i jako samostatné jídlo.
Ingredience
- dobré brambory, ideálně varný typ B
- anglická slanina
- jarní cibulka
- sůl
Postup:
- Oloupané brambory nakrájíme na stejně velké kousky a v osolené vodě uvaříme.
- Anglickou slaninu nakrájíme na kousky a opečeme.
- Nakrájíme cibulkovou nať.
- Uvařené brambory slijeme, nahrubo rozšťoucháme, vmícháme slaninu a cibulkovou nať.
- Podáváme jako přílohu nebo jako samostatné jídlo a pak ještě doplníme libovolným salátem. Dobře chutná s klasickým okurkovým.
Související
-
Chcete prospět svému zdraví? Konzumujte brambory vařené ve slupce a vytažené z lednice
Víte, jak správně zacházet s brambory před jejich konzumací? Měli byste je uvařit ve slupce a nechat zchladnout do druhého dne. Vysvětlíme vám proč.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.