Francouzské brambory podle Jitky
Francouz by se možná divil...
Suroviny:
asi 1 kg brambor
200-300 g šunky nebo měkkého salámu nebo uzeného masa
3 vejce
1-2 červené papriky
bylinky podle chuti
1 hrnek mléka
sůl
pepř
olej nebo sádlo do pekáče
případně 150 g strouhaného sýra – eidam
Postup:
- Brambory uvaříme ve slupce a necháme zchladnout.
- Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, šunku nadrobno, papriku na malé kostičky a smícháme, podle chuti osolíme, opepříme, přidáme bylinky.
- Do tukem vymazaného pekáče navrstvíme směs, dáme do trouby krátce zapéci a pak přelijeme mlékem, ve kterém jsme rozkvedlali vejce. Zapečeme.
- V závěru ještě můžeme posypat strouhaným sýrem a dopečeme.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.