Francouzské brambory podle Jitky
Francouz by se možná divil...
Suroviny:
asi 1 kg brambor
200-300 g šunky nebo měkkého salámu nebo uzeného masa
3 vejce
1-2 červené papriky
bylinky podle chuti
1 hrnek mléka
sůl
pepř
olej nebo sádlo do pekáče
případně 150 g strouhaného sýra – eidam
Postup:
- Brambory uvaříme ve slupce a necháme zchladnout.
- Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, šunku nadrobno, papriku na malé kostičky a smícháme, podle chuti osolíme, opepříme, přidáme bylinky.
- Do tukem vymazaného pekáče navrstvíme směs, dáme do trouby krátce zapéci a pak přelijeme mlékem, ve kterém jsme rozkvedlali vejce. Zapečeme.
- V závěru ještě můžeme posypat strouhaným sýrem a dopečeme.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.