Francouzské brambory podle Jitky

Francouz by se možná divil...

Suroviny:

asi 1 kg brambor

200-300 g šunky nebo měkkého salámu nebo uzeného masa

3 vejce

1-2 červené papriky

bylinky podle chuti

1 hrnek mléka

sůl

pepř

olej nebo sádlo do pekáče

případně 150 g strouhaného sýra – eidam

Postup:

  1. Brambory uvaříme ve slupce a necháme zchladnout.
  2. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, šunku nadrobno, papriku na malé kostičky a smícháme, podle chuti osolíme, opepříme, přidáme bylinky.
  3. Do tukem vymazaného pekáče navrstvíme směs, dáme do trouby krátce zapéci a pak přelijeme mlékem, ve kterém jsme rozkvedlali vejce. Zapečeme.
  4. V závěru ještě můžeme posypat strouhaným sýrem a dopečeme.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.