Brambory s masem a houbami
Jsou to takové vylepšené francouzské brambory.
Ingredience
- asi 1 kg uvařených brambor
- 300 g uzeného masa nebo měkkého salámu
- 2 hrnečky čerstvých nakrájených hub nebo 1 hrneček sušených
- 2 vejce
- 1 šálek mléka
- sádlo
- sůl
- kmín, případně pepř
Postup:
- Máme-li čerstvé houby, podusíme je na kousku tuku s kmínem. Sušené předem namočíme do vody a připravíme stejně.
- Maso nakrájíme nadrobno, brambory nakrájíme na tenčí plátky, mírně osolíme a promícháme s masem a dušenými houbami.
- Směs dáme do dobře vymazaného pekáčku, ještě lehce pokapeme sádlem a do předehřáté trouby dáme zapéci.
- Po asi 20 minutách rozkvedláme v mléce vejce, přelijeme přes zapečené brambory a dopečeme pěkně do zlatova – celkem asi 35 minut.
Dobrou chuť vám přeje Český rozhlas Sever a Božena Tompichová!
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.