Brambory s masem a houbami
Jsou to takové vylepšené francouzské brambory.
Ingredience
- asi 1 kg uvařených brambor
- 300 g uzeného masa nebo měkkého salámu
- 2 hrnečky čerstvých nakrájených hub nebo 1 hrneček sušených
- 2 vejce
- 1 šálek mléka
- sádlo
- sůl
- kmín, případně pepř
Postup:
- Máme-li čerstvé houby, podusíme je na kousku tuku s kmínem. Sušené předem namočíme do vody a připravíme stejně.
- Maso nakrájíme nadrobno, brambory nakrájíme na tenčí plátky, mírně osolíme a promícháme s masem a dušenými houbami.
- Směs dáme do dobře vymazaného pekáčku, ještě lehce pokapeme sádlem a do předehřáté trouby dáme zapéci.
- Po asi 20 minutách rozkvedláme v mléce vejce, přelijeme přes zapečené brambory a dopečeme pěkně do zlatova – celkem asi 35 minut.
Dobrou chuť vám přeje Český rozhlas Sever a Božena Tompichová!
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka