Bramborový salát č. 105

Kolik rodin, tolik variant a v nových rodinách vznikají další...     

Suroviny:

asi půl kg brambor typu A

1-2 mrkve – podle velikosti

1 petržel

půl celeru

1 střední cibule

2 vejce natvrdo vařená

šálek sterilované kukuřice

šálek mraženého hrášku

1-2 sterilované okurky

1 nakyslé jablko

sůl

pepř

1 malá majonéza

1 malá tatarská omáčka

1 lžíce plnotučné hořčice

Postup:

  1. Brambory uvaříme ve slupce a necháme dobře vystydnout.
  2. Očištěnou zeleninu uvaříme v osolené vodě – nepřevaříme! A necháme vystydnout.
  3. Uvaříme vejce a necháme vystydnout.
  4. Oloupané brambory, jablko a zeleninu nakrájíme na kostičky, cibuli a okurku nadrobno. Mražený hrášek prolijeme na sítu horkou vodou, kukuřici slijeme z nálevu. Uvařená vejce nakrájíme a všechno zlehka promícháme.
  5. Smícháme tatarku s majonézou, osolíme, opepříme, doladíme hořčicí a zlehka vmícháme do připravené směsi zeleniny.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.