Bramborový salát č. 105
Kolik rodin, tolik variant a v nových rodinách vznikají další...
Suroviny:
asi půl kg brambor typu A
1-2 mrkve – podle velikosti
1 petržel
půl celeru
1 střední cibule
2 vejce natvrdo vařená
šálek sterilované kukuřice
šálek mraženého hrášku
1-2 sterilované okurky
1 nakyslé jablko
sůl
pepř
1 malá majonéza
1 malá tatarská omáčka
1 lžíce plnotučné hořčice
Postup:
- Brambory uvaříme ve slupce a necháme dobře vystydnout.
- Očištěnou zeleninu uvaříme v osolené vodě – nepřevaříme! A necháme vystydnout.
- Uvaříme vejce a necháme vystydnout.
- Oloupané brambory, jablko a zeleninu nakrájíme na kostičky, cibuli a okurku nadrobno. Mražený hrášek prolijeme na sítu horkou vodou, kukuřici slijeme z nálevu. Uvařená vejce nakrájíme a všechno zlehka promícháme.
- Smícháme tatarku s majonézou, osolíme, opepříme, doladíme hořčicí a zlehka vmícháme do připravené směsi zeleniny.
Související
-
Bramborový salát s uzenou rybou
Hodí se uzenáč nebo uzená makrela, ale můžete použít i sladkovodní ryby.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Ze světa lesních samot
Román klasika české literatury zobrazuje dramatické změny poměrů na česko-bavorském pomezí v posledním čtvrtletí 19. století, kdy ustálený životní řád "světa lesních samot" narušila živelná katastrofa.