Noky z brambor a dýně

Máte málo brambor i málo dýně? Zkombinujte je!

Suroviny:

400 g očištěných brambor

400 g očištěné máslové dýně

120 g polohrubé mouky

120 g hladké mouky

1 malé vejce

lžička soli

špetka muškátového oříšku

150 g anglické slaniny

parmezán podle chuti

Postup:

  1. Brambory i dýni oloupeme, rozkrájíme a zvlášť v osolené vodě uvaříme. Scedíme a necháme dobře vystydnout.
  2. Než začneme připravovat těsto, dáme do velkého hrnce vařit osolenou vodu.
  3. Na jemném struhadle nastrouháme brambory i dýni, přisypeme obě mouky, přidáme vejce a špetku muškátového oříšku a vypracujeme hladké těsto. Pokud se víc lepí, přidáme trošku hladké mouky.
  4. Těsto rozdělíme na 4 díly, z každého vyválíme váleček silný jako prst, odkrajujeme stejně velké špalíčky a poprášíme je hladkou moukou.
  5. Všechny noky najednou vhodíme do vroucí vody, zamícháme ode dna, a jakmile noky vyplavou na hladinu, necháme už jen minutu vařit a pak cedníkem vylovíme.
  6. Slaninu nakrájíme na kostičky, necháme rozpéct, pak na pánev přihodíme uvařené noky, lehce promícháme a krátce opečeme.
  7. Na talíři si pak každý doplní podle chuti strouhaný parmezán.

Související