Krupicové noky

Zapomenutá příloha, která stojí za vyzkoušení.

Suroviny:
150 g krupice
tři osminy litru mléka
2 lžíce másla
3 vajíčka
sůl
případně zelená petrželka

Postup:

1. Osolené mléko přivedeme k varu a tenkým pramínkem přisypáváme krupici. Stále mícháme! Když už se těsto nelepí na stěny, vypneme oheň, přidáme máslo a promícháme. Necháme částečně vychladnout.

2. Do trochu zchladlé kaše vmícháme postupně vajíčka, případně i nasekanou zelenou petrželku a vymícháme do hladka.

3. Lžicí namáčenou ve vařící osolené vodě vykrajujeme noky, zaváříme a vaříme asi 6 minut.

4. Noky děrovanou naběračkou opatrně vyndáme, necháme okapat a podáváme jako přílohu k jemným omáčkám i k pečenému masu.