Krupicové noky

Zapomenutá příloha, která stojí za vyzkoušení.

Suroviny:
150 g krupice
tři osminy litru mléka
2 lžíce másla
3 vajíčka
sůl
případně zelená petrželka

Postup:

1. Osolené mléko přivedeme k varu a tenkým pramínkem přisypáváme krupici. Stále mícháme! Když už se těsto nelepí na stěny, vypneme oheň, přidáme máslo a promícháme. Necháme částečně vychladnout.

2. Do trochu zchladlé kaše vmícháme postupně vajíčka, případně i nasekanou zelenou petrželku a vymícháme do hladka.

3. Lžicí namáčenou ve vařící osolené vodě vykrajujeme noky, zaváříme a vaříme asi 6 minut.

4. Noky děrovanou naběračkou opatrně vyndáme, necháme okapat a podáváme jako přílohu k jemným omáčkám i k pečenému masu.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.