Brambory zapečené s nivou
Málo surovin, velký efekt.
Ingredience
- 8 středně velkých brambor
- 2 cibule
- 250 g sýra niva
- 1-2 vejce
- 1 – 1,5 kelímku smetany (může být i ta na vaření)
- podle chuti sůl a pepř
- trochu tuku na vymazání
- Brambory dáme vařit ve slupce, ale vaříme jen do polo měkka.
- Necháme trochu zchladnout, oloupeme je a nakrájíme na kolečka.
- Cibuli nakrájíme na kolečka, nivu nahrubo nastrouháme.
- Do vymazané zapékací mísy, nebo pekáčku, dáme na dno polovinu bramborových plátků, na ně vrstvu cibule, pak nastrouhanou nivu a zakryjeme druhou polovinou bramborových plátků. Podle chuti může osolit a opepřit, ale niva je sama o sobě slaná dost.
- Zalijeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali vejce a dáme do vyhřáté trouby zapéci.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka