Brambory zapečené s nivou

Málo surovin, velký efekt.

Ingredience
  • 8 středně velkých brambor
  • 2 cibule
  • 250 g sýra niva
  • 1-2 vejce
  • 1 – 1,5 kelímku smetany (může být i ta na vaření)
  • podle chuti sůl a pepř
  • trochu tuku na vymazání
  1. Brambory dáme vařit ve slupce, ale vaříme jen do polo měkka.
  2. Necháme trochu zchladnout, oloupeme je a nakrájíme na kolečka.
  3. Cibuli nakrájíme na kolečka, nivu nahrubo nastrouháme.
  4. Do vymazané zapékací mísy, nebo pekáčku, dáme na dno polovinu bramborových plátků, na ně vrstvu cibule, pak nastrouhanou nivu a zakryjeme druhou polovinou bramborových plátků. Podle chuti může osolit a opepřit, ale niva je sama o sobě slaná dost.
  5. Zalijeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali vejce a dáme do vyhřáté trouby zapéci.

Související