Grilovaný hermelín s batáty
Elegantní rychlovka…
Ingredience
- 1 střední batát
- 1 hermelín
- hrst rukoly
- balzamico, med
Postup:
- Batát oloupeme a nakrájíme na kolečka.
- Rukolu propláchneme na sítu, necháme okapat.
- Na gril dáme hermelín a kolečka batátu. Pokud máme malou plochu a děláme více porcí, tak můžeme batáty opéct na pánvi nebo na plechu v troubě.
- Na talíř naskládáme hermelín, kolečka batátu a rukolu, kterou pokapeme dresinkem z balzamika a medu. Na lžičku balzamika počítáme půl lžičky medu – ale volte poměr podle vlastní chuti.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.