Grilovaný hermelín s batáty

Elegantní rychlovka… 

Ingredience
  • 1 střední batát
  • 1 hermelín
  • hrst rukoly
  • balzamico, med

Postup:

  1. Batát oloupeme a nakrájíme na kolečka.
  2. Rukolu propláchneme na sítu, necháme okapat.
  3. Na gril dáme hermelín a kolečka batátu. Pokud máme malou plochu a děláme více porcí, tak můžeme batáty opéct na pánvi nebo na plechu v troubě.
  4. Na talíř naskládáme hermelín, kolečka batátu a rukolu, kterou pokapeme dresinkem z balzamika a medu. Na lžičku balzamika počítáme půl lžičky medu – ale volte poměr podle vlastní chuti.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.