Salát z vařeného hovězího masa
Ve vedrech není moc chuti na omáčky, tak vyzkoušejte salát…
Suroviny:
300-400 g uvařeného hovězího masa – předního
2 vejce uvařená natvrdo
1 cibule
malá sklenička sterilovaného celeru
šálek mraženého hrášku
1-2 jablka – raději nakyslejší
zálivka – buď tatarská omáčka
nebo nálev ze sterilovaného celeru, 1 lžička hořčice, pažitka, sůl, 1-2 lžíce oleje
Postup:
- Studené vařené maso nakrájíme na tenké proužky.
- Přidáme nakrájenou cibuli, scezené kostičky celeru, mražený hrášek, který jsme předem prolili horkou vodou na sítu, nakrájená vařená vejce, nakrájená jablka, pažitku, osolíme a promícháme.
- Zalijeme buď pikantní zálivkou z celerového nálevu, nebo promícháme s tatarskou omáčkou.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.