Rýžový salát s červenou řepou
Pro experimentátory.
Suroviny:
1 sklenice sterilované červené řepy (400 ml)
200 g uvařené rýže
1 kelímek kysané smetany (200 ml)
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce cukru
trochu soli
2 lžíce sekané zelené petrželky
2 lžíce citronové šťávy
Postup:
- Řepu ocedíme, pokud je celá, nakrájíme ji na kostičky.
- Do mísy přidáme uvařenou zchladlou rýži, petrželku a zakápneme olejem.
- Smetanu ochutíme cukrem, solí a citronovou šťávou.
- Smetanový dresink zlehka vmícháme do salátu.
Dobrou chuť vám přeje Český rozhlas Sever a Božena Tompichová!
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka