Salát z kysaného zelí
Vydatný pomocník v boji s chřipkou.
Suroviny:
250 g kysaného zelí, nejlépe domácího
1 menší jablko
půl cibule
1 mrkev
asi 3 lžíce kysané smetany
podle chuti strouhaný křen
sůl
Postup:
- Mrkev očistíme, jablko oloupeme a obojí nastrouháme. Mrkev najemno a jablko nahrubo.
- Zelí překrájíme na kratší kousky, smícháme s mrkví a jablkem, přidáme drobně nakrájenou cibuli a nastrouhaný křen.
- Vše promícháme s kysanou smetanou a podle chuti osolíme.
Související
-
Salát z kysaného zelí s ananasem
Kysané zelí je bohatým zdrojem vitamínu C – zejména tedy to doma připravované. Chránilo námořníky na dlouhých plavbách před kurdějemi a prospěje i nám – „suchozemců...
-
Chcete zdravě jíst? Zkuste kysané zelí nebo pickles,...
Příprava kysaného zelí je velmi jednoduchá. Zelí nakrouháme, smícháme se solí a kmínem (můžeme přidat i jablko nebo křen), důkladně ho namačkáme, tím narušíme struk...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.