Salát z červené řepy s jablkem

Výborná zásobárna vitamínů!

Suroviny:

1 červená řepa

1 velké jablko, raději nakyslejší

citronová šťáva

150 ml kysané smetany

1 lžička plnotučné hořčice

sůl

trošku cukru moučky

Postup:

  1. Řepu uvaříme nebo koupíme už uvařenou. Můžeme ji také upéci zabalenou v alobalu – využijeme čas při pečení jiného pokrmu. Po zchladnutí ji oloupeme.
  2. Oloupanou řepou nakrájíme na kostičky.
  3. Jablko oloupeme a nahrubo nastrouháme, zakápneme citronem. Přidáme k řepě.
  4. Smícháme kysanou smetanu s hořčicí, solí a troškou cukru.
  5. Dresink vmícháme do směsi jablka a řepy, lehce promícháme a dáme do chladu proležet.