Salát z ředkviček
Dobře poslouží i velká bílá ředkev nebo ředkev kulatá.
Suroviny:
300 g ředkviček
300 g měkkého salámu
5 lžic majonézy
1 středně velká cibule
sladká paprika
špetka mletého pepře
sůl
Postup:
- Omyté ředkvičky nebo ředkve nahrubo nastrouháme.
- Měkký salám také nahrubo nastrouháme nebo nadrobno nasekáme.
- Cibuli nakrájíme najemno a všechno smícháme.
- Majonézu ochutíme mletou paprikou, pepřem, osolíme a vmícháme do připravené směsi.
- Podáváme s plátkem veky nebo nasucho opečeným toastem.
Související
-
Ředkvičky pomohou při dietě i jarním detoxu. Užitečné jsou i při problémech se štítnou žlázou
Barvu mají ředkvičky opravdu veselou, takže si jimi určitě rádi ozdobíte salát, nebo třeba obložený chléb. Navíc mají jedinečnou, pikantní chuť.
-
Ředkvičkové překvapení
Suroviny: 1 svazek ředkviček, 100g mletého masa, salátová okurka, sůl, mletý zázvor, kmín, utřený česnek, sojová omáčka, ocet, lžička škrobové moučky a olej.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.