Salát z ředkviček
Dobře poslouží i velká bílá ředkev nebo ředkev kulatá.
Suroviny:
300 g ředkviček
300 g měkkého salámu
5 lžic majonézy
1 středně velká cibule
sladká paprika
špetka mletého pepře
sůl
Postup:
- Omyté ředkvičky nebo ředkve nahrubo nastrouháme.
- Měkký salám také nahrubo nastrouháme nebo nadrobno nasekáme.
- Cibuli nakrájíme najemno a všechno smícháme.
- Majonézu ochutíme mletou paprikou, pepřem, osolíme a vmícháme do připravené směsi.
- Podáváme s plátkem veky nebo nasucho opečeným toastem.
Související
-
Ředkvičky pomohou při dietě i jarním detoxu. Užitečné jsou i při problémech se štítnou žlázou
Barvu mají ředkvičky opravdu veselou, takže si jimi určitě rádi ozdobíte salát, nebo třeba obložený chléb. Navíc mají jedinečnou, pikantní chuť.
-
Ředkvičkové překvapení
Suroviny: 1 svazek ředkviček, 100g mletého masa, salátová okurka, sůl, mletý zázvor, kmín, utřený česnek, sojová omáčka, ocet, lžička škrobové moučky a olej.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
![slovo_nad_zlato.jpg slovo_nad_zlato.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/19c0a47caca04bb76b27ba3edcdf74cd.jpg?itok=1i0_J3I_)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/e2afc965669332fc5318f1eaa402a4b5.jpg?itok=i3X2CUFb)
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.