Salát z ředkviček

Dobře poslouží i velká bílá ředkev nebo ředkev kulatá.

Suroviny:

300 g ředkviček

300 g měkkého salámu

5 lžic majonézy

1 středně velká cibule

sladká paprika

špetka mletého pepře

sůl

Postup:

  1. Omyté ředkvičky nebo ředkve nahrubo nastrouháme.
  2. Měkký salám také nahrubo nastrouháme nebo nadrobno nasekáme.
  3. Cibuli nakrájíme najemno a všechno smícháme.
  4. Majonézu ochutíme mletou paprikou, pepřem, osolíme a vmícháme do připravené směsi.
  5. Podáváme s plátkem veky nebo nasucho opečeným toastem.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.