Salát z ředkviček
Dobře poslouží i velká bílá ředkev nebo ředkev kulatá.
Suroviny:
300 g ředkviček
300 g měkkého salámu
5 lžic majonézy
1 středně velká cibule
sladká paprika
špetka mletého pepře
sůl
Postup:
- Omyté ředkvičky nebo ředkve nahrubo nastrouháme.
- Měkký salám také nahrubo nastrouháme nebo nadrobno nasekáme.
- Cibuli nakrájíme najemno a všechno smícháme.
- Majonézu ochutíme mletou paprikou, pepřem, osolíme a vmícháme do připravené směsi.
- Podáváme s plátkem veky nebo nasucho opečeným toastem.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka