Salát z ředkviček

Dobře poslouží i velká bílá ředkev nebo ředkev kulatá.

Suroviny:

300 g ředkviček

300 g měkkého salámu

5 lžic majonézy

1 středně velká cibule

sladká paprika

špetka mletého pepře

sůl

Postup:

  1. Omyté ředkvičky nebo ředkve nahrubo nastrouháme.
  2. Měkký salám také nahrubo nastrouháme nebo nadrobno nasekáme.
  3. Cibuli nakrájíme najemno a všechno smícháme.
  4. Majonézu ochutíme mletou paprikou, pepřem, osolíme a vmícháme do připravené směsi.
  5. Podáváme s plátkem veky nebo nasucho opečeným toastem.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.