Ředkvičkové překvapení

Suroviny: 1 svazek ředkviček, 100g mletého masa, salátová okurka, sůl, mletý zázvor, kmín, utřený česnek, sojová omáčka, ocet, lžička škrobové moučky a olej.

Postup: Škrobovou moučku rozmícháme v troše vody. Ředkvičky nakrájíme na půlky nebo na čtvrtky a vhodíme je na slabě vymaštěnou, ale dobře rozpálenou pánev, osolíme a osmažíme. Na vedlejší pánvi současně osmahneme a podusíme mleté maso. Jakmile maso zbělá, přesuneme ho do druhé pánve, okořeníme a vmícháme pokrájenou okurku. Prohřejeme to a zahustíme vodou se škrobovou moučkou a povaříme 3 minuty. Na konci dochutíme.

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.