Šťovíková polévka

Suroviny: 300g vepřového nebo hovězího masa, 200g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 1 bobkový list, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček celého pepře, 4 brambory, 1 smetana na šlehání, 2 lžíce hladké mouky, 4 natvrdo uvařená vejce, 1-2 svazky šťovíku.

Postup: Maso dáme vařit se zeleninou, s kořením, se solí. Až bude měkké tak maso i zeleninu vyndáme, vývar přecedíme a vložíme do něj na kousky nakrájené brambory. Chvilku povaříme, zahustíme smetanou rozmíchanou s moukou. Chvilku povaříme, vrátíme tam na kousky nakrájené maso, zeleninu, drobně nakrájená vajíčka a úplně nakonec jemně rozsekaný šťovík. Necháme přejít varem a odstavíme to. Podáváme horké s celozrnnou bagetou.

autor: Petr Novotný
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka