Kačenčin čočkový salát
Nebojte se kombinovat suroviny!
Ingredience
- 200 g černé čočky
- půl plechovky sterilované cizrny
- 1 cibule
- 2-3 sušená rajčata
- 2-3 vejce vařená natvrdo
- slunečnicová semínka
- sůl
- na dresink: krémové balsamico
- med
- hořčice
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup:
- Čočku uvaříme, scedíme a necháme vychladnout.
- Do čočky přidáme scezenou cizrnu, nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájená sušená rajčata a nakrájená vařená vejce, mírně osolíme a promícháme.
- Dresink umícháme z oleje, krémového balsamica, hořčice, medu a podle chuti opepříme a osolíme.
- Dresink zlehka vmícháme do čočkové směsi a necháme chvíli v chladu proležet.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.