Kačenčin čočkový salát

Nebojte se kombinovat suroviny!

Ingredience
  • 200 g černé čočky
  • půl plechovky sterilované cizrny
  • 1 cibule
  • 2-3 sušená rajčata
  • 2-3 vejce vařená natvrdo
  • slunečnicová semínka
  • sůl
  • na dresink: krémové balsamico
  • med
  • hořčice
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Postup:

  1. Čočku uvaříme, scedíme a necháme vychladnout.
  2. Do čočky přidáme scezenou cizrnu, nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájená sušená rajčata a nakrájená vařená vejce, mírně osolíme a promícháme.
  3. Dresink umícháme z oleje, krémového balsamica, hořčice, medu a podle chuti opepříme a osolíme.
  4. Dresink zlehka vmícháme do čočkové směsi a necháme chvíli v chladu proležet.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.