Kačenčin čočkový salát

Nebojte se kombinovat suroviny!

Ingredience
  • 200 g černé čočky
  • půl plechovky sterilované cizrny
  • 1 cibule
  • 2-3 sušená rajčata
  • 2-3 vejce vařená natvrdo
  • slunečnicová semínka
  • sůl
  • na dresink: krémové balsamico
  • med
  • hořčice
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Postup:

  1. Čočku uvaříme, scedíme a necháme vychladnout.
  2. Do čočky přidáme scezenou cizrnu, nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájená sušená rajčata a nakrájená vařená vejce, mírně osolíme a promícháme.
  3. Dresink umícháme z oleje, krémového balsamica, hořčice, medu a podle chuti opepříme a osolíme.
  4. Dresink zlehka vmícháme do čočkové směsi a necháme chvíli v chladu proležet.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Sestru se mi nikdy nepodařilo dočíst. Citlivého člověka jsem poslechla až do konce.

Iva Jonášová, šéfredaktorka Radia Wave

citlivy_clovek.jpg

Citlivý člověk

Koupit

Nový román českého básníka, prozaika, překladatele a publicisty, ve kterém se prolínají groteskní a tragické prvky a který vypráví příběh ze žhavé současnosti. Jáchym Topol získal za tento titul Státní cenu za literaturu.