Kačenčin čočkový salát

Kačenčin čočkový salát

Nebojte se kombinovat suroviny!

Suroviny:

200 g černé čočky

půl plechovky sterilované cizrny

1 cibule

2-3 sušená rajčata

2-3 vejce vařená natvrdo

slunečnicová semínka

sůl

na dresink: krémové balsamico

med

hořčice

sůl

pepř

olivový olej

Postup:

  1. Čočku uvaříme, scedíme a necháme vychladnout.
  2. Do čočky přidáme scezenou cizrnu, nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájená sušená rajčata a nakrájená vařená vejce, mírně osolíme a promícháme.
  3. Dresink umícháme z oleje, krémového balsamica, hořčice, medu a podle chuti opepříme a osolíme.
  4. Dresink zlehka vmícháme do čočkové směsi a necháme chvíli v chladu proležet.

Související