Kačenčin čočkový salát

Nebojte se kombinovat suroviny!

Ingredience
  • 200 g černé čočky
  • půl plechovky sterilované cizrny
  • 1 cibule
  • 2-3 sušená rajčata
  • 2-3 vejce vařená natvrdo
  • slunečnicová semínka
  • sůl
  • na dresink: krémové balsamico
  • med
  • hořčice
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Postup:

  1. Čočku uvaříme, scedíme a necháme vychladnout.
  2. Do čočky přidáme scezenou cizrnu, nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájená sušená rajčata a nakrájená vařená vejce, mírně osolíme a promícháme.
  3. Dresink umícháme z oleje, krémového balsamica, hořčice, medu a podle chuti opepříme a osolíme.
  4. Dresink zlehka vmícháme do čočkové směsi a necháme chvíli v chladu proležet.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.