Čočka s dýní

Jídlo pro vegetariány a masojídci si přidají třeba orestované kousky kuřecího masa.        

Suroviny:

400 g čočky

150-200 g dýně

2 lžíce másla

1 cibule

sůl

bylinky podle chuti

Postup:

  1. Neloupanou čočku předem namočíme aspoň na dvě hodiny a pak uvaříme.
  2. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou dýni, bylinky podle chuti, osolíme a udusíme.
  3. Nakonec smícháme uvařenou čočku a udušenou dýni, podle chuti dosolíme a podáváme, můžeme ještě zdobit čerstvými nasekanými bylinkami.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.