Čočka s dýní

Jídlo pro vegetariány a masojídci si přidají třeba orestované kousky kuřecího masa.        

Suroviny:

400 g čočky

150-200 g dýně

2 lžíce másla

1 cibule

sůl

bylinky podle chuti

Postup:

  1. Neloupanou čočku předem namočíme aspoň na dvě hodiny a pak uvaříme.
  2. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou dýni, bylinky podle chuti, osolíme a udusíme.
  3. Nakonec smícháme uvařenou čočku a udušenou dýni, podle chuti dosolíme a podáváme, můžeme ještě zdobit čerstvými nasekanými bylinkami.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.