Čočka s dýní
Jídlo pro vegetariány a masojídci si přidají třeba orestované kousky kuřecího masa.
Suroviny:
400 g čočky
150-200 g dýně
2 lžíce másla
1 cibule
sůl
bylinky podle chuti
Postup:
- Neloupanou čočku předem namočíme aspoň na dvě hodiny a pak uvaříme.
- Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou dýni, bylinky podle chuti, osolíme a udusíme.
- Nakonec smícháme uvařenou čočku a udušenou dýni, podle chuti dosolíme a podáváme, můžeme ještě zdobit čerstvými nasekanými bylinkami.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.