Čočka s dýní
Jídlo pro vegetariány a masojídci si přidají třeba orestované kousky kuřecího masa.
Suroviny:
400 g čočky
150-200 g dýně
2 lžíce másla
1 cibule
sůl
bylinky podle chuti
Postup:
- Neloupanou čočku předem namočíme aspoň na dvě hodiny a pak uvaříme.
- Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou dýni, bylinky podle chuti, osolíme a udusíme.
- Nakonec smícháme uvařenou čočku a udušenou dýni, podle chuti dosolíme a podáváme, můžeme ještě zdobit čerstvými nasekanými bylinkami.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka