Čočka s dýní
Jídlo pro vegetariány a masojídci si přidají třeba orestované kousky kuřecího masa.
Suroviny:
400 g čočky
150-200 g dýně
2 lžíce másla
1 cibule
sůl
bylinky podle chuti
Postup:
- Neloupanou čočku předem namočíme aspoň na dvě hodiny a pak uvaříme.
- Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou dýni, bylinky podle chuti, osolíme a udusíme.
- Nakonec smícháme uvařenou čočku a udušenou dýni, podle chuti dosolíme a podáváme, můžeme ještě zdobit čerstvými nasekanými bylinkami.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.