Čínské fondue

Suroviny: 2 stroužky česneku, 1 lžička zázvoru, 1 lžíce oleje, 3 lžíce sojové omáčky, 8 lžic švestkové omáčky (z půlky citrónu nastrouháme kůru, vymačkáme šťávu, v hrnku rozehřejeme máslo, zaprášíme ho moukou, zalijeme trochou vývaru, přidáme švestková povidla, citrónovou kůru, šťávu z citrónu, cukr. Vše dobře rozvaříme a na závěr přecedíme přes hustý cedník), 3 lžíce cherry, 1 lžíce medu, 1 lžíce octa, 1 kostka slepičího bujónu, 750g masa (jaké chcete - můžete i kombinovat), 1kg zeleniny.

Postup: Nejdříve oloupeme a nadrobno nasekáme česnek a spolu se zázvorem ho orestujeme na oleji. Přidáme švestkovou omáčku, sojovou, cherry, med, ocet, deci až deci a půl slepičího vývaru a vaříme asi 5 minut. Maso i zeleninu očistíme a nakrájíme na slabé plátky. Vše dáme na talíře, zbytek vývaru dáme vřít do kotlíku uprostřed stolu. Maso a zeleninu si napichujeme na jehly, povaříme je ve vývaru a potom si je namáčíme do omáčky.

Dobrou chuť Vám přeje Petr Novotný a Český rozhlas Sever!