Nakládaný romadur a balkán
Pikantní mňamka a doušku piva se nikdo nebude divit.
Ingredience
- 1 romadur
- 100 g sýra balkán
- 1 červená cibule
- 4 lžíce kečupu
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce černého piva (nemusí být)
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce sterilovaných kaparů
- pepř
- mletá paprika
- střik worcestru
- 1 naložená feferonka bez semínek – kdo rád ostřejší
Postup:
- Sýry nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, nasekáme feferonku a kapary. Smícháme a dáme do skleničky.
- Smícháme olej, kečup, hořčici, pepř, papriku, worcester a případně i černé pivo.
- Marinádou zalijeme nakrájené sýry ve sklenici a uložíme aspoň na dvě hodiny do ledničky, přes noc je to lepší.
- Opečeme topinky, můžeme potřít česnekem a navrstvíme naložené sýry.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka