Nakládaný hermelín

Pikantní chuťovka pro přátele.     

Suroviny:

2 sýry typu hermelín

2 cibule

3-4 stroužky česneku

1-2 naložené kapie

olej

grilovací koření nebo jiné podle chuti

případně tabasco nebo špetka chilli

Postup:

  1. V oleji rozmícháme koření. Tabasco nebo chilli je pro milovníky ostré chuti.
  2. Sýry podélně překrojíme a potřeme prolisovaným česnekem.
  3. Cibule nakrájíme na kolečka, kapii nakrájíme na malé kousky.
  4. Do sklenice s širokým hrdlem dáme na dno kolečko cibule, pak připravený plátek sýra, nakrájenou kapii, znovu cibuli a pokračujeme tak do vypotřebování surovin.
  5. Nakonec zalijeme okořeněným olejem, uložíme do ledničky a zhruba za 5 dnů je hotovo.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.