Nakládaný hermelín
Pikantní chuťovka pro přátele.
Suroviny:
2 sýry typu hermelín
2 cibule
3-4 stroužky česneku
1-2 naložené kapie
olej
grilovací koření nebo jiné podle chuti
případně tabasco nebo špetka chilli
Postup:
- V oleji rozmícháme koření. Tabasco nebo chilli je pro milovníky ostré chuti.
- Sýry podélně překrojíme a potřeme prolisovaným česnekem.
- Cibule nakrájíme na kolečka, kapii nakrájíme na malé kousky.
- Do sklenice s širokým hrdlem dáme na dno kolečko cibule, pak připravený plátek sýra, nakrájenou kapii, znovu cibuli a pokračujeme tak do vypotřebování surovin.
- Nakonec zalijeme okořeněným olejem, uložíme do ledničky a zhruba za 5 dnů je hotovo.
Související
-
Hermelín s ořechy
Suroviny: 2 hermelíny, 50 g másla, 4 lžíce strouhaných vlašských ořechů, 3-4 stroužky česneku, podle chuti mletý kmín.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.