Mistrovský salát Hany Zagorové
Suroviny: 250g pečeného kuřecího masa, 180g rýže, 150g sterilizovaného hrášku, 3 polévkové lžíce olivového oleje, 1 polévková lžíce citrónové šťávy, mletý pepř, sůl, 4 listy hlávkového salátu, 2 stonky řapíkatého celeru.
Postup: Rýži uvaříme do měkka, za horka do ní přidáme citrónovou šťávu, olej, pepř a zlehka to protřeseme. Hrášek slijeme a necháme ho odkapat, maso a celer nakrájíme na kousky a spolu s odkapaným hráškem přidáme k rýži. Zakryjte pokličkou a nechte to chvilku odpočinout. Podáváme na salátových listech.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.