Marinovaný kapr
Suroviny: 2kg kapra ( 1kg čistého masa), lžíce plnotučné hořčice, 1dc panenského olivového oleje, 2 kávové lžičky mletého cukru, 2 kávové lžičky soli, šťáva ze 3 velkých citronů, čerstvý nasekaný kopr a skořice.
Postup: Kapra stáhneme z kůže, vykostíme a nakrájíme ho na filátka. Necháme je marinovat 2 dny a 2 noci. Marináda: smícháme plnotučnou hořčici s olivovým olejem, přidáme mletý cukr, 2 kávové lžičky soli, šťávu z citronů a pepř. Marinádu rozdělíme na 2 části. Do jedné dáme čerstvý nasekaný kopr a druhou ochutíme skořicí. Obě marinády musí být pikantní a spíše nasládlé než slané. Filátka dáme do dvou sklenic a každou prolijeme jednou marinádou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.