Mandlovým krémem můžete obohatit svůj jídelníček o lahodnou a nutričně bohatou potravinu
Znáte mandlový krém? Jestli ne, tak je to škoda, protože je opravdu velmi zdravý a navíc i velmi chutný.
Organický stoprocentní mandlový krém si zamiluje každý, kdo chce obohatit svůj jídelníček o lahodné a nutričně bohaté potraviny.
Krém z blanšírovaných mandlí se pyšní vysokým obsahem bílkovin a vlákniny – dobře a rychle vás tedy zasytí.
Můžete ho použít jako pomazánku na pečivo, ale hodí se i jako součást dezertů nebo moučníků.
Mandle jsou oblíbené pro obsah prospěšných tuků, antioxidantů, vitaminů a minerálů, a proto by tento lahodný krém neměl chybět v jídelníčku sportovců a vyznavačů zdravého životního stylu.
Mandlový krém, nebo také mandlové máslo, vás při prvním ochutnání překvapí příjemnou sladkostí – možná budete i kontrolovat etiketu a hledat přidaný cukr. Žádný tam ale nenajdete – sladkost je zcela přirozená a odvíjí se od přirozené chuti mandlí s vyšším podílem tuků a cukrů. Správně by se měly pražit při nižších teplotách.
Olej na povrchu je přirozeným jevem. Doporučuje se proto před konzumací mandlové máslo promíchat.
Související
-
Mandle jsou dobré na mozek i srdce. Navíc pomáhají i proti obezitě
Semínka z mandlovníku zbavená skořápek jíme syrové nebo pražené. Ačkoli jsou kalorické, neztloustnete po nich...
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.