Losos v jogurtové omáčce
Suroviny: Na dvě porce budete potřebovat 2 filety z lososa po 200 g, 1 svazek kopru, bylinkovou sůl, citrónový pepř, čerstvé umletý barevný pepř a 400 g bílého hustého jogurtu.
Postup: Filety z lososa dobře umyjte, osušte, posypte solí a citrónovým pepřem a zabalte do silnějšího alobalu. Na vrchní straně alobal na několika místech opatrně propíchněte vidličkou. Pečte asi 20 minut v troubě vyhřáté na 180°C. Kopr nasekejte nadrobno, důkladně promíchejte s jogurtem, solí a barevným pepřem a podávejte v omáčníku. Pečenou rybu vyjměte z alobalu, podávejte s trochou bylinkového másla, čerstvou bagetou a koprovou omáčkou. Místo jogurtu je možné použít i zakysanou smetanu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka