Kapr ve smetanové omáčce
Suroviny: 4 větší porce kapra, sůl a mletý pepř, nakrájené čerstvé houby případně i žampiony (čím víc, tím líp), 2 lžíce hladké mouky, 100 g tuku, smetana, 2 pytlíky uvařené rýže.
Postup: Porce kapra osolíme, obalíme v mouce a opečeme na hlubší pánvi na tuku. Mezitím očistíme a nakrájíme houby. Opečené porce kapra vyjmeme a na tuk vložíme pokrájené houby a podusíme. Potom houby zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku. Krátce povaříme, vložíme porce kapra, ještě prohřejeme a přimícháme již uvařenou rýží.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka