Kakaové rohlíčky s bílou čokoládou
Nekonečné jsou variace lineckého těsta.
Ingredience
- 300 g hladké mouky
- 200 g másla
- 100 g cukru
- trochu čerstvě strouhané citronové kůry
- 1 žloutek
- 1 lžíce kvalitního kakaa, případně lžička vody
- bílá čokoláda
Postup:
- Do mísy dáme mouku, kakao a cukr a přidáme studené rozsekané máslo a rychle nožem zpracujeme, pak přidáme žloutek a rychle vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do mikrotenu a necháme odležet v lednici, klidně i přes noc.
- Vál pomoučíme jen velmi mírně, těsto rozválíme na stéblo silně a vykrájíme požadované tvary, přemístíme je na plech vyložený pečicím papírem a ve středně předehřáté troubě upečeme, stačí pár minut a vyplatí se troubu hlídat. V případě kakaového těsta se upečení těžko odhaduje – tak použijte starou vychytávku. Nechte si od pečení světlého těsta malý kousek na test a pečte ho společně s kakaovým, lépe odhadnete stupeň upečení.
- Až cukroví vychladne, rozpustíme ve vodní lázni bílou čokoládu a kakaové linecké v ní lehce smočíme nebo štětcem potřeme a necháme ztuhnout.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka