Kakaové rohlíčky s bílou čokoládou

Nekonečné jsou variace lineckého těsta.

Ingredience
  • 300 g hladké mouky
  • 200 g másla
  • 100 g cukru
  • trochu čerstvě strouhané citronové kůry
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce kvalitního kakaa, případně lžička vody
  • bílá čokoláda

Postup:

  1. Do mísy dáme mouku, kakao a cukr a přidáme studené rozsekané máslo a rychle nožem zpracujeme, pak přidáme žloutek a rychle vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do mikrotenu a necháme odležet v lednici, klidně i přes noc.
  2. Vál pomoučíme jen velmi mírně, těsto rozválíme na stéblo silně a vykrájíme požadované tvary, přemístíme je na plech vyložený pečicím papírem a ve středně předehřáté troubě upečeme, stačí pár minut a vyplatí se troubu hlídat. V případě kakaového těsta se upečení těžko odhaduje – tak použijte starou vychytávku. Nechte si od pečení světlého těsta malý kousek na test a pečte ho společně s kakaovým, lépe odhadnete stupeň upečení.
  3. Až cukroví vychladne, rozpustíme ve vodní lázni bílou čokoládu a kakaové linecké v ní lehce smočíme nebo štětcem potřeme a necháme ztuhnout.

Související