Kakaové linecké s krémem
Množství stačí na dva plechy a tvary volte svého vkusu a zásoby formiček.
Ingredience
- 250 g hladké mouky
- 140-150 g měkkého másla
- 100 g mandlové mouky nebo jemně rozmixovaných mandlí
- 100 g cukru moučky
- 2 lžíce kvalitního kakaa
- Na krém: 125 g mascarpone, 100 g šlehačky, 1-2 lžíce cukru moučky
Postup:
- Smícháme sypké suroviny, přidáme máslo a krátce vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do mikrotenu a dáme odležet do chladu.
- Pak vyválíme asi na 3 mm silnou placku, vykrájíme oválky, naskládáme je na pečicí papír na plechu, polovině z nich uprostřed vykrojíme otvor malou formičkou a ve středně předehřáté troubě (170 stupňů) pečeme zhruba 8-9 minut. Pokud děláte víc druhů cukroví najednou, nechte si na pečení kakaových kousků jeden kousek bílého těsta, lépe se tak odhadne dopečení.
- Na krém ušleháme mascarpone se šlehačkou, osladíme podle chuti.
- Spodní plné oválky namažeme krémem a přiklopíme oválky s otvorem, lehce přitiskneme. Není určeno k dlouhému skladování.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka