Brokolicová směs se žampiony

Suroviny: Brokolice, slanina, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, žampiony, sůl, pepř, uzenina ( klobása nebo kabanos), 2-3 vejce.

Postup: Brokolici rozebereme na růžičky, stonky oloupeme, dáme do kastrolu, osolíme, zalijeme vroucí vodou tak aby byla ponořená, přiklopíme pokličkou a necháme 20-30 minut stát. Nevaříme. Potom ji scedíme a necháme okapat. Slitou vodu můžeme použít na podlévání nebo na polévku. Na hluboké pánvi rozškvaříme kostičky slaniny, přidáme pár stroužků česneku nakrájeného na plátky, za chvíli žampiony nakrájené na plátky, osolíme, opepříme a dusíme. Dle potřeby můžeme podlít slitou vodou z brokolice. Asi po 10 minutách přidáme na kostičky nakrájenou uzeninu, okapanou brokolici nasekanou na menší kousky a chvíli restujeme. Nakonec vmícháme vejce. Podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.