Závitky s křenem a jogurtem
Vepřové maso krásně ladí s křenem – a jogurt to skvěle doplní.
Ingredience
- 4 větší plátky z krkovice nebo 8 menších
- asi 400 g bílého jogurtu
- strouhaný křen – podle chuti
- sůl
- trochu sádla
Postup:
- Do jogurtu vmícháme strouhaný křen. Můžeme použít i tzv. smetanový křen ze skleničky.
- Plátky krkovice lehce naklepeme, osolíme, potřeme křenovým jogurtem, zavineme a zajistíme párátkem.
- Závitky naskládáme do pekáčku s kouskem rozpuštěného sádla, zbylý jogurt rozprostřeme na povrch, velmi mírně podlijeme a dáme do středně vyhřáté trouby péci – trvá to asi 80-90 minut. Kdo rád tučné maso, můžeme tyto závitky připravit z bůčku, kdo naopak hlídá linii, může použít plátky z kuřecích nebo krůtích prsíček.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka