Závitky s křenem a jogurtem

Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy Závitky s křenem a jogurtem
0:00
/
0:00

Vepřové maso krásně ladí s křenem – a jogurt to skvěle doplní.

Ingredience
  • 4 větší plátky z krkovice nebo 8 menších
  • asi 400 g bílého jogurtu
  • strouhaný křen – podle chuti
  • sůl
  • trochu sádla

Postup:

  1. Do jogurtu vmícháme strouhaný křen. Můžeme použít i tzv. smetanový křen ze skleničky.
  2. Plátky krkovice lehce naklepeme, osolíme, potřeme křenovým jogurtem, zavineme a zajistíme párátkem.
  3. Závitky naskládáme do pekáčku s kouskem rozpuštěného sádla, zbylý jogurt rozprostřeme na povrch, velmi mírně podlijeme a dáme do středně vyhřáté trouby péci – trvá to asi 80-90 minut. Kdo rád tučné maso, můžeme tyto závitky připravit z bůčku, kdo naopak hlídá linii, může použít plátky z kuřecích nebo krůtích prsíček.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!

Vladimír Kroc, moderátor

Zločin na Zlenicích hradě

Zločin na Zlenicích hradě

Koupit

Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...