Zapečené červené zelí s párky
Vegetarián párky odloží...
Suroviny:
půl hlávky červeného zelí
1 nakyslejší jablko
1 cibule
párky
50 g slaniny
sklenka červeného vína
sůl
případně ocet
cukr
hřebíček
Postup:
- Zelí nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno a oloupané jablko na kostičky. Smícháme.
- Do pekáčku dáme tenké plátky slaniny, na ně dáme zelnou směs, posolíme, přidáme trochu cukru, pár hřebíčků, kápneme octa, podlijeme vínem a dáme do vyhřáté trouby péci.
- Když zelí změkne, položíme na něj párky a necháme je rozpéci. Podáváme s bramborami.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka