Zapečené červené zelí

Nemusí být vždycky jen ke kachně, s párkem je to levnější varianta.

Suroviny:

půl hlávky červeného zelí

2 jablka, raději kyselejší

2-3 cibule

2 zelené papriky

kousek slaniny

sklenka červeného vína

2-3 stroužky česneku

pepř

4-5 hřebíčků

ocet

cukr

2 párky

olej

Postup:

  1. Papriky a zelí nakrájíme na proužky, oloupaná jablka a cibuli na plátky a slaninu na drobné kousky.
  2. Připravené suroviny vrstvíme do pekáče nebo zapékací mísy, lehce vytřené olejem. Každou vrstvu osolíme, mírně opepříme, přidáme hřebíček pro vůni, velmi mírně osladíme, zakapeme vínem, kápneme i trochu octa a dáme do vyhřáté trouby.
  3. V závěru přidáme k zelí párky, necháme prohřát – propéci a podáváme s vařenými bramborami.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.