Zapečené červené zelí

Nemusí být vždycky jen ke kachně, s párkem je to levnější varianta.

Suroviny:

půl hlávky červeného zelí

2 jablka, raději kyselejší

2-3 cibule

2 zelené papriky

kousek slaniny

sklenka červeného vína

2-3 stroužky česneku

pepř

4-5 hřebíčků

ocet

cukr

2 párky

olej

Postup:

  1. Papriky a zelí nakrájíme na proužky, oloupaná jablka a cibuli na plátky a slaninu na drobné kousky.
  2. Připravené suroviny vrstvíme do pekáče nebo zapékací mísy, lehce vytřené olejem. Každou vrstvu osolíme, mírně opepříme, přidáme hřebíček pro vůni, velmi mírně osladíme, zakapeme vínem, kápneme i trochu octa a dáme do vyhřáté trouby.
  3. V závěru přidáme k zelí párky, necháme prohřát – propéci a podáváme s vařenými bramborami.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

    Václav Žmolík, moderátor

    tajuplny_ostrov.jpg

    Tajuplný ostrov

    Koupit

    Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.