Zapečené brambory, zelí, klobása a houby
...a to už je skoro celý recept!
Ingredience
- brambory – asi 1 kg
- sáček kysaného zelí
- 2 nožičky dobré klobásy
- miska hub – sušené předem namočíme ve studené vodě
- 250 ml smetany nebo šlehačky
- sůl
- pepř
- sádlo do pekáčku
Postup:
- Pekáček vymažeme sádlem, poklademe dno plátky oloupaných syrových brambor, na brambory dáme kolečka klobásy a zakryjeme scezeným kysaným zelím, které předem smícháme s houbami.
- Smetanu osolíme, opepříme a nalijeme ji na připravený pekáček.
- Ve středně předehřáté troubě pečeme slabou půlhodinku.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka