Zapečené brambory, zelí, klobása a houby

...a to už je skoro celý recept!

Ingredience
  • brambory – asi 1 kg
  • sáček kysaného zelí
  • 2 nožičky dobré klobásy
  • miska hub – sušené předem namočíme ve studené vodě
  • 250 ml smetany nebo šlehačky
  • sůl
  • pepř
  • sádlo do pekáčku

Postup:

  1. Pekáček vymažeme sádlem, poklademe dno plátky oloupaných syrových brambor, na brambory dáme kolečka klobásy a zakryjeme scezeným kysaným zelím, které předem smícháme s houbami.
  2. Smetanu osolíme, opepříme a nalijeme ji na připravený pekáček.
  3. Ve středně předehřáté troubě pečeme slabou půlhodinku.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Děsivá freska válečné krajiny, u které se nepřestávám smát.

Petr Gojda, slovesný dramaturg, Centrum výroby Českého rozhlasu

Osudy dobrého vojáka Švejka

Osudy dobrého vojáka Švejka KOMPLET

Koupit

Pro jedny šťastný blb a ignorant, pro druhé vychytralý šašek. Pro nadporučíka Lukáše boží dobytek. Pro jedny ikona totálního odcizení a nihilismu, pro jiné bojovník proti válce, pro další anti světec a antihrdina. Čte Oldřich Kaiser