Zapečené chlebíčky

Rychlé občerstvení.

Suroviny:

10-12 plátků veky

100 g šunky nebo šunkového salámu

200 g strouhaného eidamu

2 vajíčka

2-3 stroužky česneku

kečup – podle chuti i ostřejší

Postup:

  1. Vejce rozkvedláme, přidáme do nich nahrubo nastrouhanou šunku, strouhaný sýr a prolisovaný česnek.
  2. Plátky veky potřeme tence kečupem, na něj rozprostřeme připravenou směs, naskládáme na plech a v předehřáté troubě zapečeme. Plech dáme do horní části trouby nebo použijeme gril. Podáváme teplé.

Související

  • Okurkové chlebíčky

    Paní Jana už myslí na letní večery...

  • Paštikový chlebíček

    Suroviny: 500 g vepřového masa, 250 g šunkového salámu, 3 vejce, 3 lžíce hořčice, tlučený zelený pepř, špetka cayenského pepře, 1 lžička majoránky, 2 stroužky čes...

  • Opečené chlebíčky

    Chlebíčky jsou prý český vynález a variant je bezpočet, dokonce existují recepty i na teplé!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.