Zapečené chlebíčky

Rychlé občerstvení.

Suroviny:

10-12 plátků veky

100 g šunky nebo šunkového salámu

200 g strouhaného eidamu

2 vajíčka

2-3 stroužky česneku

kečup – podle chuti i ostřejší

Postup:

  1. Vejce rozkvedláme, přidáme do nich nahrubo nastrouhanou šunku, strouhaný sýr a prolisovaný česnek.
  2. Plátky veky potřeme tence kečupem, na něj rozprostřeme připravenou směs, naskládáme na plech a v předehřáté troubě zapečeme. Plech dáme do horní části trouby nebo použijeme gril. Podáváme teplé.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.