Zapečené chlebíčky
Rychlé občerstvení.
Suroviny:
10-12 plátků veky
100 g šunky nebo šunkového salámu
200 g strouhaného eidamu
2 vajíčka
2-3 stroužky česneku
kečup – podle chuti i ostřejší
Postup:
- Vejce rozkvedláme, přidáme do nich nahrubo nastrouhanou šunku, strouhaný sýr a prolisovaný česnek.
- Plátky veky potřeme tence kečupem, na něj rozprostřeme připravenou směs, naskládáme na plech a v předehřáté troubě zapečeme. Plech dáme do horní části trouby nebo použijeme gril. Podáváme teplé.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.