Zapečené chlebíčky
Rychlé občerstvení.
Suroviny:
10-12 plátků veky
100 g šunky nebo šunkového salámu
200 g strouhaného eidamu
2 vajíčka
2-3 stroužky česneku
kečup – podle chuti i ostřejší
Postup:
- Vejce rozkvedláme, přidáme do nich nahrubo nastrouhanou šunku, strouhaný sýr a prolisovaný česnek.
- Plátky veky potřeme tence kečupem, na něj rozprostřeme připravenou směs, naskládáme na plech a v předehřáté troubě zapečeme. Plech dáme do horní části trouby nebo použijeme gril. Podáváme teplé.
Související
-
Paštikový chlebíček
Suroviny: 500 g vepřového masa, 250 g šunkového salámu, 3 vejce, 3 lžíce hořčice, tlučený zelený pepř, špetka cayenského pepře, 1 lžička majoránky, 2 stroužky čes...
-
Opečené chlebíčky
Chlebíčky jsou prý český vynález a variant je bezpočet, dokonce existují recepty i na teplé!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.