Opečené chlebíčky
Chlebíčky jsou prý český vynález a variant je bezpočet, dokonce existují recepty i na teplé!
Suroviny:
chlebíčková veka nebo malé krajíčky chleba
150 g eidamu na strouhání
2 vejce
1 menší cibule
cherry rajčátka
zelená petrželka
tuk na smažení
Postup:
1. Strouhaný sýr promícháme s drobně nakrájenou cibulkou a vajíčky.
2. Krajíčky chleba potřeme sýrovou směsí – asi 1 cm výšky a namazanou stranou vložíme do rozehřátého oleje, opečeme do zlatova, obrátíme a ještě opečeme holou stranu.
3. Odkládáme na ubrousek nebo papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk, zdobíme půlkami cherry rajčátek a petrželkou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka