Opečené chlebíčky

Chlebíčky jsou prý český vynález a variant je bezpočet, dokonce existují recepty i na teplé!

Suroviny:
chlebíčková veka nebo malé krajíčky chleba
150 g eidamu na strouhání
2 vejce
1 menší cibule
cherry rajčátka
zelená petrželka
tuk na smažení

Postup:

1. Strouhaný sýr promícháme s drobně nakrájenou cibulkou a vajíčky.

2. Krajíčky chleba potřeme sýrovou směsí – asi 1 cm výšky a namazanou stranou vložíme do rozehřátého oleje, opečeme do zlatova, obrátíme a ještě opečeme holou stranu.

3. Odkládáme na ubrousek nebo papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk, zdobíme půlkami cherry rajčátek a petrželkou.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.