Zapečená zelenina s rýží
Pozdrav z voňavé Provence!
Ingredience
- předem udušená rýže
- rajčata
- mladá cuketa
- lilek
- česnek
- cibule
- tymián
- dobromysl
- olivový olej
- sůl
- pepř
- případně sýr, olivy
Postup:
- Udušenou rýži podle chuti osolíme, opepříme, vmícháme bylinky, nakrájenou cibuli, nakrájený česnek, zakápneme olejem a promícháme.
- Směs rozložíme do vymazaného pekáče a poklademe nahusto plátky rajčat, cukety a lilku, ještě vložíme plátky česneku, zakapeme olejem a dáme do vyhřáté trouby zapéci. Kdo chce jídlo vydatnější, ještě mezi zeleninu vloží plátky sýra, přidat lze i kolečka černých oliv kvůli chuti i vzhledu.
Související
-
Rýže je levná, chutná i zdravá… Ideální potravina pro zdravý růst vlasů, nehtů, kůže i kostí
Rýže už dávno není doma jen v asijských zemích. Zvykli jsme si na ní i tady v Evropě – připravujeme z ní všechny možné dobroty od nákypů přes suši až po rizoto.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.