Tofu s falešnou šafránovou rýží
Šafrán je vzácný, ale barvou vám ho skvěle nahradí zdravá kurkuma.
Suroviny:
1 balíček uzeného tofu
1 šálek rýže
jedna menší bílá kulatá ředkev
1 lžíce sójové omáčky
špetka kurkumy
sůl
případně špetka chilli
olej
Postup:
- Rýži udusíme, jak jsme zvyklí – na šálek rýže dva šálky vody, trochu soli, lžičku oleje a na špičku nože kurkumy. Přiklopíme, přivedeme k varu, stáhneme oheň a po 3 minutách vypneme, zakryjeme utěrkou a necháme 15-20 minut dojít.
- Mezitím připravíme tofu – nakrájíme ho na kostičky, vhodíme na rozehřátý olej, přidáme špetku chilli a nahrubo strouhanou bílou ředkev, orestujeme, zakapeme sójovou omáčkou a krátce podusíme. Podáváme s připravenou rýží.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka