Tofu s falešnou šafránovou rýží

Šafrán je vzácný, ale barvou vám ho skvěle nahradí zdravá kurkuma.

Suroviny:

1 balíček uzeného tofu

1 šálek rýže

jedna menší bílá kulatá ředkev

1 lžíce sójové omáčky

špetka kurkumy

sůl

případně špetka chilli

olej

Postup:

  1. Rýži udusíme, jak jsme zvyklí – na šálek rýže dva šálky vody, trochu soli, lžičku oleje a na špičku nože kurkumy. Přiklopíme, přivedeme k varu, stáhneme oheň a po 3 minutách vypneme, zakryjeme utěrkou a necháme 15-20 minut dojít.
  2. Mezitím připravíme tofu – nakrájíme ho na kostičky, vhodíme na rozehřátý olej, přidáme špetku chilli a nahrubo strouhanou bílou ředkev, orestujeme, zakapeme sójovou omáčkou a krátce podusíme. Podáváme s připravenou rýží.