Zapečená brokolice
Brokolice je výborný zdroj vitamínů a dalších užitečných látek, jako jsou draslík, vápník, fosfor a síra. A dobře připravená taky dobře chutná.
Ingredience
- 1 brokolice
- 1 párek nebo 150 g šunky
- 1 menší cibule
- 2 vejce
- 1 šálek mléka
- sůl
- pepř
- tuk do zapékací misky
Postup:
- Brokolici rozebereme na růžičky a krátce je povaříme v osolené vodě. Košťál využijeme třeba do polévky.
- Povařenou brokolici rozsekáme, smícháme s nakrájeným párkem nebo šunkou a nakrájenou cibulí a dáme do dobře vymazané zapékací mísy.
- Zalijeme vejci rozkvedlanými v mléce, které osolíme a opepříme.
- V dobře předehřáté troubě zapečeme.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.