Zapečená brokolice
Brokolice je výborný zdroj vitamínů a dalších užitečných látek, jako jsou draslík, vápník, fosfor a síra. A dobře připravená taky dobře chutná.
Ingredience
- 1 brokolice
- 1 párek nebo 150 g šunky
- 1 menší cibule
- 2 vejce
- 1 šálek mléka
- sůl
- pepř
- tuk do zapékací misky
Postup:
- Brokolici rozebereme na růžičky a krátce je povaříme v osolené vodě. Košťál využijeme třeba do polévky.
- Povařenou brokolici rozsekáme, smícháme s nakrájeným párkem nebo šunkou a nakrájenou cibulí a dáme do dobře vymazané zapékací mísy.
- Zalijeme vejci rozkvedlanými v mléce, které osolíme a opepříme.
- V dobře předehřáté troubě zapečeme.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.
Související
-
Brokolicová směs se žampiony
Suroviny: Brokolice, slanina, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, žampiony, sůl, pepř, uzenina ( klobása nebo kabanos), 2-3 vejce.
-
Kuře na jehle s brokolicí na víně
Suroviny: Základ: 600g kuřecích prsíček, 200g slaniny, 150g cibule. Marináda: 3 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce dezertního vína, 1 lžička cukru, 1 lžička zázvoru, 3 st...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.