Zapečená brokolice

Brokolice je výborný zdroj vitamínů a dalších užitečných látek, jako jsou draslík, vápník, fosfor a síra. A dobře připravená taky dobře chutná.

Ingredience
  • 1 brokolice
  • 1 párek nebo 150 g šunky
  • 1 menší cibule
  • 2 vejce
  • 1 šálek mléka
  • sůl
  • pepř
  • tuk do zapékací misky

Postup:

  1. Brokolici rozebereme na růžičky a krátce je povaříme v osolené vodě. Košťál využijeme třeba do polévky.
  2. Povařenou brokolici rozsekáme, smícháme s nakrájeným párkem nebo šunkou a nakrájenou cibulí a dáme do dobře vymazané zapékací mísy.
  3. Zalijeme vejci rozkvedlanými v mléce, které osolíme a opepříme.
  4. V dobře předehřáté troubě zapečeme.
  5. Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.