Kuře na jehle s brokolicí na víně
Suroviny: Základ: 600g kuřecích prsíček, 200g slaniny, 150g cibule. Marináda: 3 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce dezertního vína, 1 lžička cukru, 1 lžička zázvoru, 3 stroužky lisovaného česneku, sůl. Směs na potírání: 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce medu. Příloha – brokolice na víně: brokolice, 3 stroužky česneku, bílý pepř, sůl, vegeta a 2dc bílého vína.
Postup: Maso nakrájíme na větší kostky a vložíme alespoň na dvě hodiny do marinády. Potom napícháme na jehly spolu se slaninou a cibulí. Grilujeme a během grilování potíráme směsí. Brokolici očistíme, na oleji zpěníme česnek, přidáme brokolici, okořeníme a podlijeme vínem. Dusíme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka