Výpečky s knedlíkem a zelím

Po tomhle jídle si dopřejte svižnou procházku, aby se na vás jouly nevhodně neuchytily.

Ingredience
  • asi 600 g vepřového bůčku s kůží
  • 1 větší cibule
  • 2-3 stroužky česneku
  • sádlo
  • sůl
  • kmín

Postup:

  1. Maso nakrájíme na kostky a promneme se solí a necháme odpočinout.
  2. Mezitím v pekáči na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme plátky česneku, kmín a nakonec vložíme prosolené maso a pěkně ze všech stran ho opečeme, aby se zatáhlo.
  3. Podlijeme horkou vodou – asi čtvrt litr by měl stačit. Zakryjeme, v troubě pečeme na 190-200 stupňů asi hodinu a půl. Kontrolujeme tekutinu, promícháme a v případě potřeby dolijeme trochu horké vody.
  4. Pak odklopíme a ještě asi půlhodiny dopékáme. Napečený výpek ze stěn pekáče seškrabujeme do šťávy.
  5. Podáváme se zelím a kynutým knedlíkem.

Související