Bůčkové výpečky s česnekem
Na dietu protentokrát zapomeňte…
Suroviny:
půl kg pěkného bůčku
1 cibule
1 palice česneku – i více, podle chuti
sůl
Postup:
1. Bůček nakrájíme na menší kousky – asi velikost sousta a osolíme.
2. Nakrájíme oloupanou cibuli a oloupeme česnek.
3. Do pekáčku dáme nakrájené maso, promícháme s nakrájenou cibulí a celými oloupanými stroužky česneku, mírně podlijeme.
4. Ve vyhřáté troubě (200 stupňů) zakryté pečeme asi 40 minut, hlídáme, aby se tekutina nevypařila zcela. V závěru odkryjeme a dopečeme do zlatova. Podáváme s kouskem chleba.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka