Bůčkové výpečky s česnekem
Na dietu protentokrát zapomeňte…
Suroviny:
půl kg pěkného bůčku
1 cibule
1 palice česneku – i více, podle chuti
sůl
Postup:
1. Bůček nakrájíme na menší kousky – asi velikost sousta a osolíme.
2. Nakrájíme oloupanou cibuli a oloupeme česnek.
3. Do pekáčku dáme nakrájené maso, promícháme s nakrájenou cibulí a celými oloupanými stroužky česneku, mírně podlijeme.
4. Ve vyhřáté troubě (200 stupňů) zakryté pečeme asi 40 minut, hlídáme, aby se tekutina nevypařila zcela. V závěru odkryjeme a dopečeme do zlatova. Podáváme s kouskem chleba.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.