Vepřové výpečky
Vepřové z českých stolů hned tak nevymizí!
Suroviny:
libovější bůček
cibule
česnek
hořčice
kmín
sůl
Postup:
- Maso nakrájíme na kousky, osolíme, okmínujeme a promneme v pekáči nebo v zapékací míse s hořčicí, utřeným česnekem a nakrájenou cibulí.
- Trochu podlijeme a dáme do vyhřáté trouby zakryté péci do měkka.
- V závěru pečení odklopíme, aby se maso vypeklo pěkně do zlatova. Podáváme s bramborovým knedlíkem a špenátem, nebo s hořčicí a křenem ke chlebu. Za studena pak lze i umlít na výbornou pomazánku.
Související
-
Vepřové výpečky na česneku
Nedělní oběd, oslava, pohoštění pro více lidí, na to všechno se hodí vepřové výpečky. Navíc je jejich příprava docela snadná, stačí nám vepřové maso, nejlépe krkovi...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.