Výpečky se špenátem
Ideální přílohou jsou bramborové nebo chlupaté knedlíky.
Suroviny:
500 g libového bůčku
2 lžíce sádla
1-2 cibule
4-5 stroužků česneku
sůl
kmín
1-2 sáčky mraženého špenátu
Postup:
- Maso nakrájíme na větší kostky.
- Do pekáče dáme sádlo, nakrájené maso a osolíme, okmínujeme.
- Pak přidáme nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek, mírně podlijeme a pečeme v troubě. Kontrolujeme, aby se tekutina zcela nevypekla.
- Mezitím si připravíme knedlíky, a když se maso dopéká, připravíme špenát podle návodu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.