Výpečky se špenátem

Ideální přílohou jsou bramborové nebo chlupaté knedlíky.

Suroviny:

500 g libového bůčku

2 lžíce sádla

1-2 cibule

4-5 stroužků česneku

sůl

kmín

1-2 sáčky mraženého špenátu

Postup:

  1. Maso nakrájíme na větší kostky.
  2. Do pekáče dáme sádlo, nakrájené maso a osolíme, okmínujeme.
  3. Pak přidáme nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek, mírně podlijeme a pečeme v troubě. Kontrolujeme, aby se tekutina zcela nevypekla.
  4. Mezitím si připravíme knedlíky, a když se maso dopéká, připravíme špenát podle návodu.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.