Výpečky se špenátem

Ideální přílohou jsou bramborové nebo chlupaté knedlíky.

Suroviny:

500 g libového bůčku

2 lžíce sádla

1-2 cibule

4-5 stroužků česneku

sůl

kmín

1-2 sáčky mraženého špenátu

Postup:

  1. Maso nakrájíme na větší kostky.
  2. Do pekáče dáme sádlo, nakrájené maso a osolíme, okmínujeme.
  3. Pak přidáme nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek, mírně podlijeme a pečeme v troubě. Kontrolujeme, aby se tekutina zcela nevypekla.
  4. Mezitím si připravíme knedlíky, a když se maso dopéká, připravíme špenát podle návodu.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.