Výpečky se špenátem
Ideální přílohou jsou bramborové nebo chlupaté knedlíky.
Suroviny:
500 g libového bůčku
2 lžíce sádla
1-2 cibule
4-5 stroužků česneku
sůl
kmín
1-2 sáčky mraženého špenátu
Postup:
- Maso nakrájíme na větší kostky.
- Do pekáče dáme sádlo, nakrájené maso a osolíme, okmínujeme.
- Pak přidáme nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek, mírně podlijeme a pečeme v troubě. Kontrolujeme, aby se tekutina zcela nevypekla.
- Mezitím si připravíme knedlíky, a když se maso dopéká, připravíme špenát podle návodu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.