Výpečky s kedlubnovým zelím
Nestárnoucí klasika.
Ingredience
- 600 g vepřového bůčku nebo prorostlé krkovice
- 1 cibule
- 2-3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- na zelí: 2-3 kedlubny, 1 větší cibule, sůl, kmín, ocet, cukr a kousek másla
Postup:
- Maso nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme.
- Maso dáme do pekáče, osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou cibuli a česnek, trošku podlijeme a zakryjeme.
- Dáme do trouby a při zhruba 150 stupních pečeme asi 2 hodiny.
- Pak pekáč odkryjeme, obsah promícháme, teplotu zvýšíme na 190-200 stupňů a dopékáme, až je maso pěkně vypečené. Občas promícháme.
- Kedlubny oloupeme, nahrubo nastrouháme nebo nakrájíme na nudličky a dáme do hrnce. Přidáme sůl, kmín, zalijeme vodou a uvaříme ne úplně do měkka.
- Cibuli nakrájíme, větší půlku osmahneme do růžova na másle a pak společně s neosmaženou cibulí vmícháme do ocezeného kedlubnového zelí.
- Dochutíme octem a cukrem. Na talíř urovnáme výpečky, bramborové knedlíky a zelí.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka