Výpečky s červeným zelím

Odlehčená variace na českou klasiku.

Ingredience
  • 600 g bůčku nebo krkovice
  • 1 cibule
  • 2-3 stroužky česneku
  • sůl, případně pepř
  • červené zelí, 1 větší cibule, kmín, 2 lžíce sádla nebo másla, ocet, cukr
  • nové brambory

Postup:

  1. Maso nakrájíme na menší kostky a rovnou na pekáči promícháme s nakrájenou cibulí, plátky česneku, solí a pepřem. Mírně podlijeme, zakryjeme a dáme do střední trouby zvolna péct klidně na 2 hodiny.
  2. Mezitím připravíme zelí a uvaříme nové brambory.
  3. Zelí očistíme a nakrájíme na nudličky, vložíme do hrnce, osolíme, okmínujeme, zalijeme vodu a uvaříme – ne úplně do měkka, je lepší, když ještě trochu chrupne.
  4. Jednu nakrájenou cibuli osmažíme do zlatova na sádle nebo másle, druhou jen nakrájíme. Uvařené zelí ocedíme, vmícháme do něj obě cibule, podle chuti dosolíme, chuť vyladíme troškou cukru a octa.
  5. Maso po dvou hodinách odkryjeme, promícháme a dál pečeme nezakryté, hlídáme výpek a občas ještě promícháme, aby se maso opeklo do zlatova ze všech stran.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Tohle není povídání na dobrou noc, k zamyšlení určitě.

moderátor Jan Pokorný

tata.jpg

Tata a jeho syn

Koupit

Autorské povídky známého divadelníka a spisovatele A. G. v jeho vlastním podání. Tata a jeho syn je sbírkou úsměvných příběhů na motivy skutečných událostí, ovšem ve skutečných kulisách a především ve skutečné době.