Vepřové rolky na hořčici
A budeme potřebovat dvojí hořčici – dijonskou a hrubozrnnou.
Ingredience
- 3 plátky z kýty
- sůl
- 3 plátky anglické slaniny
- asi lžíci dijonské hořčice
- 1 cibule
- 1-2 lžíce sádla
- 1 lžíce hrubozrnné hořčice – s celými semínky
- 1 lžička hladké mouky
- 100 ml šlehačky
Postup:
- Plátky masa naklepeme, osolíme, z jedné strany potřeme dijonskou hořčicí, na to položíme plátek anglické slaniny a zavineme. Zajistíme párátky.
- Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, odhrneme ji stranou, na tuku opečeme rolky ze všech stran, podlijeme horkou vodou a udusíme do měkka.
- Měkké rolky vyndáme na teplý talíř, přidáme do výpeku hrubozrnnou hořčici, podle potřeby zahustíme asi lžičkou hladké mouky rozmíchané v troše studené vody, provaříme a v závěru přilijeme šlehačku a necháme projít varem.
- Kdo rád jemné omáčky, může ji nakonec rozmixovat, pak vrátíme rolky, aby se prohřály.
- Podáváme s rýží, s bramborovou kaší nebo s gnocchi.
Související
-
Vepřové plátky se Slunečním polibkem
Můžete je připravit, i když sluníčko nesvítí – Sluneční polibek je směs koření s trochou soli.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.